Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Piţurcă: În ţara românească, oamenii nu sunt liberi. Declaraţii în exclusivitate (VIDEO)

Sinteza Zilei. Piţurcă: În ţara românească, oamenii nu sunt liberi. Declaraţii în exclusivitate (VIDEO)

Sinteza Zilei. Piţurcă: În ţara românească, oamenii nu sunt liberi. Declaraţii în exclusivitate (VIDEO)
16 Oct 2008   •   23:39

"În ţara românească, oamenii nu sunt liberi", a declarat Victor Piţurcă, într-un interviu telefonic acordat în EXCLUSIVITATE emisiunii Sinteza Zilei, referindu-se la reţinerea sa de către procurorii anticorupţie pe Aeroportul Otopeni. Acesta susţine că acuzaţia care i-a fost adusă este cea de favorizare a infractorului în cazul "valizei cu bani" în care este implicat finanţatorul Stelei, Gigi Becali. Piţurcă este convins că totul a fost o înscenare pentru că nu s-ar fi făcut "atâta tam-tam" dacă nu ar fi fost ceva politic la mijloc. "Nu cred că eu sunt ţinta dar, prin mine, nu ştiu ce exemplu au vrut să dea cei de la DNA", susţine Piţurcă. Selecţionerul este decis să reacţioneze, anunţând că va discuta cu avocaţii săi posibilitatea de a da DNA în judecată.


"Este un abuz impardonabil. Nici pe timpul lui Hitler nu se întâmpla aşa ceva", a declarat Dumitru Dragomir, la Sinteza Zilei, referindu-se la reţinerea lui Piţurcă. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal este de părere că tot circul făcut joi de DNA dovedeşte o încercare de a-l aresta pe Gigi Becali. În mod normal, Piţurcă ar fi trebuit ridicat de la domiciliul său, mai susţine Dragomir, părere susţinută, de altfel şi de ceilalţi invitaţi ai emisiunii, Victor Ciutacu, Valentin Stan şi Mircea Badea.


Şeful Poliţiei de Frontieră, Nelu Pop, a încercat să clarifice, într-o intervenţie telefonică, ce s-a întâmplat mai exact pe Aeroportul Otopeni. Potrivit acestuia, Poliţia de Frontieră a fost anunţată oficial de această operaţiune de către procurorii DNA, care le-au cerut sprijinul. Nelu Pop susţine că procurorii anticorupţie aveau dreptul să-i reţină paşaportul lui Victor Piţurcă, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Invitaţii emisiunii sunt, însă, împotriva acestei acţiuni, explicând că aşa ceva nu există în Codul de Procedură Penală.

La finalul intervenţiei telefonice, şeful Poliţiei de Frontieră, Nelu Pop, a declarat că se va documenta şi va reveni cu declaraţii în legătură cu acest caz, în cursul zilei de vineri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close