Antena 3 CNN Actualitate SINTEZA ZILEI. Puternică activitate seismică în judeţul Galaţi. Se extinde lanţul de cutremure?

SINTEZA ZILEI. Puternică activitate seismică în judeţul Galaţi. Se extinde lanţul de cutremure?

SINTEZA ZILEI. Puternică activitate seismică în judeţul Galaţi. Se extinde lanţul de cutremure?
de M.T.    |    02 Oct 2013   •   22:29

Invitat la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, Mihai Diaconescu, cercetător geofizician la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, a explicat cauzele pentru care în ultima perioadă, în satul gălăţean Izvoarele, s-au înregistrat cel puţin 60 de cutremure.

„Trebuie să facem următoarea remarcă: satul Izvoarele este situat, din punct de vedere tectonic, în prelungirea la vest de Dunăre a blocului Dobrogei de Nord, o zonă în care sunt cutremure multe. În zona Izvoarele, există atât falii de alunecare, cât şi falii normale”, a spus Mihai Diaconescu.

Cercetătorul nu a adăugat că una dintre cauzele probabile ale cutremurelor înregistrate la Izvoarele ar putea fi o falie inactivă până acum şi care, posibil din cauza mişcării plăcii est-europene, a devenit activă.

De asemenea, Mihai Diaconescu a spus că este imposibil de prevăzut dacă aceste cutremure vor continua sau ce magnitudine vor avea.



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close