Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Putin ne taie gazul. Guvernul taie pensiile şi salariile?

Sinteza Zilei: Putin ne taie gazul. Guvernul taie pensiile şi salariile?

Sinteza Zilei: Putin ne taie gazul. Guvernul taie pensiile şi salariile?
06 Ian 2009   •   22:04

?Sunt unii miniştrii, şi Marian Sârbu este unul dintre ei, care se află într-o poziţie foarte dificilă pentru că au fost printre cei care au împins proiecte de lege, în perioada electorală, care nu aveau susţinere. În faţa dumneavostră, la aceeaşi emisiune, am spus că punctul de pensie de 45 la sută nu poate fi finanţat?, a declarat Ilie Şerbănescu, invitat împreună cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, la emisiunea Sinteza Zilei. Analistul economic a continuat precizând că ?Traian Băsescu ne-a spus că e vorba de o lipsă de 2 miliarde de euro nu de 400 milioane de euro, aici e problema: pensiile se vor plăti cu punctul de 45 la sută atunci când se vor găsi aceşti 2 miliarde de euro?, a spus Ilie Şerbănescu.
Ministrul Muncii a declarat că punctul de pensie este stabilit în fiecare an prin legea bugetului de asigurări sociale. ?Din acest punct de vedere, ţinta noastră rămâne cea de 45 la sută din salariul mediu pe economie?, a subliniat Marian Sârbu.
În cazul celor nedreptăţiţi de noua măsură a Guvernului (printre care şi actorii, profesorii, medicii) care prevede faptul că cei care lucrează la stat nu pot primi cumulat şi pensie şi salariu, ministrul a precizat că ?sunt situaţii care au permis de-a lungul timpului cumulul unor pensii destul de mari, este vorba de anumite categorii sociale, persoane din Magistratură, Justiţie, cei care se ocupă de siguranţa naţională etc?, a spus Marian Sârbu.
Ministrul a mai precizat, pe marginea aceluiaşi subiect, şi că a avut "o raţiune de eliberare a unor locuri de muncă" dar susţine în acelaşi timp că "există şi un element care poate ar trebui regândit sectorial, dar principiul trebuie păstrat", a încheiat Marian Sârbu.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close