Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei, referendum pentru Moschee şi Catedrala Mântuirii Neamului

Sinteza Zilei, referendum pentru Moschee şi Catedrala Mântuirii Neamului

Sinteza Zilei, referendum pentru Moschee şi Catedrala Mântuirii Neamului
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iul 2015   •   00:58
Telespectatorii Antenei 3 au fost chemaţi la referendum de Mihai Gâdea. Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei a adresat pe Facebook patru întrebări în legătură cu cele mai fierbinţi subiecte ale momentului. 
 
Peste 7000 de oameni au spus până la finalul emisiunii "Sinteza Zilei", ce cred despre construirea unei moschei la Bucureşti sau despre faptul că guvernul sprijină cu bani construirea catedralei neamului din centrul Capitalei.
 
Mihai Gâdea a vrut să afle părerea telespectatorilor Antena 3 despre construirea unui lăcaş de cult musulman în Capitală. 57% la sută dintre cei care au răspuns sondajului realizat de Mihai Gâdea pe Facebook au considerat că este bine ca la Bucureşti să fie construită o moschee. 
 
Potrivit înţelegerii între România şi Turcia, şi la Istanbul ar urma să fie construit un lăcaş de cult ortodox. Monseniorul Ioan Robu atrege însă atenţia că principiul reciprocităţii nu a fost aplicat de Turcia cu nici o ţară care a acceptat construirea de moschei
 
Finanaţarea lucrărilor Catedralei Neamului cu bani de la buget a fost însă taxată de telespectatorii Antena 3, care spun într-o proporţie covârşitoare că alocarea banilor publici pentru acest edificiu nu este un lucru normal 
 
Până în prezent au fost cheltuiţi peste 32 de milioane de euro pentru construirea Catedralei. Banii au venit din colecta Bisericii dar şi de la bugetul de stat. 
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close