Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Top pensii şi salarii nesimţite: 350 de milioane de lei vechi pe lună

Sinteza Zilei. Top pensii şi salarii nesimţite: 350 de milioane de lei vechi pe lună

Sinteza Zilei. Top pensii şi salarii nesimţite: 350 de milioane de lei vechi pe lună
08 Oct 2008   •   22:13

?Este total nedrept, lipsit de etică, ruşinos. Problema este că s-au emis atâtea legi care favorizează anumite categorii de persoane încât nu mai există niciun control?, a declarat, miercuri seară, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu la emisiunea Sinteza Zilei. Declaraţia a fost făcută după ce presa a descoperit că unele persoane beneficiază de pensii uriaşe. Astfel, un fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă primeşte 350 de milioane de lei vechi lunar, iar un fost şef de penitenciar, 250 de milioane pensie.
?Au apărut nişte legi aberante care ne creează dificultăţi majore nu numai în ţară ci şi cu UE, nici nu mai ştim cum să le explicăm?, spune ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu consideră că ?este scandalos, dar aceste persoane sunt câteva, în schimb aceste legi rămân, iar discriminarea între categoriile sociale se acutizează?. Ministrul Muncii spune că ar fi mai bine să existe o singură lege, care să calculeze pensiile la fel pentru toată lumea. ?Nu spune nimeni că toată lumea trebuie să aibă aceeaşi pensie, dar hai să avem o singură lege care calculează la fel pentru toată lumea?, a declarat Mariana Câmpeanu.
?Discrepanţele acestea arată că suntem ţara lui Papura Vodă. Nu se gândeşte nimeni să stabilească un criteriu unic de vechime şi valoare pentru atribuirea pensiilor. 300 de milione este o plată a nesimţirii?, a declarat analistul Radu Tudor, de asemenea invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close