Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Vrea sau nu Liviu Dragnea să fie premier după alegeri

Sinteza Zilei: Vrea sau nu Liviu Dragnea să fie premier după alegeri

Sinteza Zilei: Vrea sau nu Liviu Dragnea să fie premier după alegeri
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Noi 2016   •   22:28

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost invitatul lui Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei. Dragnea a răspuns la cea mai arzătoare întrebare: Vrea să fie premier dacă PSD va câştiga alegerile?

 „Vreau ca PSD să câştige alegerile. Atâta timp cât am participat la alegerile uninominale mi-am asumat şi am câştigat de fiecare dată în Teleorman. Şi la alegerile parlamentare ştiu exact ce trebuie să fac. Aceste alegeri sunt despre o viaţă mai bună. Această discuţie, această campanie pe care o promovează ceilalţi, Klaus Iohannis, agent electoral nr 1 al PNL, Dacian Cioloş, agent electoral nr.2, PMP, USR. Am urmărit prestaţiile tuturor, concluzia este că nu vor să câştige aceste alegeri pentru a face ceva bun pentru România. Vor să construiască un sistem politic de control pentru Iohannis. Iohannis vrea control politic pe toate instituţiile statului”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre o posibilă alianţă cu UDMR

 „Eu nu vreau să facem alianţă cu UDMR la guvernare. Punct! Eu cred şi sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD-ului şi colegilor de la ALDE, în aşa fel încât împreună să putem guverna în România aşa cum îşi doresc românii, pentru o viaţă mai bună. Dacă nu vom avea aceste voturi, de ce să vorbim despre variante de prim-ministru? Dacă românii o să aibă mai multă încredere în nişte cuvinte fără acoperire şi nişte oameni care au foarte slabă moralitate, arătând în ultimele zile lucrul ăsta, atunci asta e soarta. Nu am planul B, planul C, planul D, planul E. Ca să poţi să faci un guvern din cel puţin două partide trebuie ca acele partide, oamenii din acele partide să fie cât de cât compatibili. (...) Ce-i acum în PNL, vorbim de PNL şi de PDL-ul lui Băsescu, este imposibil să existe compatibilitate şi colaborare cu PSD-ul. Este imposibil. Şi atunci, ca să pornim într-un guvern, într-un act de guvernare, pe care să-l distrugem peste şapte luni de zile, eu nu vreau să duc PSD-ul în această aventură, că înseamnă să duci ţara, ne batem joc de votul celor care se prezintă în 11 decembrie. Al doilea motiv îl reprezintă lipsa totală de viziune pentru dezvoltarea României pe care au arătat-o în aceste luni. Adică, nu au niciun fel de viziune. (...) Sper ca PSD şi ALDE să facă peste 50%, dar asta o vor hotărî românii. Dar, deocamdată, văd că avem în faţa noastră ca şi adversari nişte oameni care fiecare la rândul lui ori nu respectă Constituţia, ori nu respectă legile, ori nu au niciun fel de moralitate”, a mai spus şeful PSD.

Despre declaraţia lui Iohannis că nu vrea un premier penal

„Omul ăsta vorbeşte despre paznic la guvern, discutând despre fond, asta înseamnă că un om care a păţit ceva, care a fost condamnat pentru şase luni, omul ală nu se mai poate angaja nicăieri. Este foarte puţin de comentat. Pentru mine ca român. Are obligaţia să fie preşedintele tuturor românilor. O să-l vedeţi în materiale electorale ale PNL”. 

Despre declaraţia lui Cioloş că PSD este finanţat de Soroş

„Nu avem finanţări de la Soroş, mai avea de spus că suntem tehnocraţi. Nu avem. Nici nu avem foarte multe finanţări, avem doar cotizaţiile şi donaţiile membrilor şi, în limita acestor sume, ne desfăşurăm activitatea. Mai avea să spună că suntem tehnocraţi, aia chiar că m-ar fi supărat. Noi ca partid nu avem nicio finanţare de la Soros, absolut niciuna. Asta este tip de campanie electorală. Nu trebuie să dovedească nimic, doar să spună, aşa cum auzeam şi USR-ul care ţipa că PSD-ul îi contestă în toate judeţele. Am cerut şi eu, după ce am văzut această informaţie, zic or fi înnebunit toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, înseamnă că nu mai am niciun fel de autoritate, mă izolează colegii, ca şi informare. Au venit imediat, în 20 de minute, din toate judeţele, nimeni n-a atacat pe nimeni, dimpotrivă. (...) Am avut contestaţii şi aici şi la BEC asta-i viaţa. E păcat să se meargă aşa cu minciuni, cu afirmaţii fără acoperire. PSD cu Soroş este chiar gogonată. Era să zic pescărească, dar aş jigni pescarii. Suntem vreo trei milioane în ţara asta”.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close