Antena 3 CNN Actualitate Zeci de sirieni și irakieni care încercau să traverse ilegal frontiera cu Ungaria, găsiți într-un automarfar la Vama Borș

Zeci de sirieni și irakieni care încercau să traverse ilegal frontiera cu Ungaria, găsiți într-un automarfar la Vama Borș

30 de cetățeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria ascunși într-un automarfar au fost descoperiți sâmbătă, 23 mai, de Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș.

Zeci de sirieni și irakieni care încercau să traverse ilegal frontiera cu Ungaria, găsiți într-un automarfar la Vama Borș
Sursa foto: Poliția de Frontieră
de Adelina Miron    |    23 Mai 2021   •   23:26

Automarfarul înmatriculat în Turcia era condus de un cetățean turc și conform documentelor transporta materiale electrice. 

Polițiștii de frontieră au stabilit identitatea persoanele transportate, fiind vorba despre cetățeni din Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 3 și 34 de ani. Acestea au fost transportate pentru cercetări la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș. 

”În data de 22.05.2021, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale electrice pe ruta Turcia-Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit treizeci de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria și Irak cu vârste cuprinse între 3 și 34 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.”, au transmis poșițiștii de frontieră într-un comunicat de presă

×
Subiecte în articol: sirieni Vama Borș
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close