Antena 3 CNN Actualitate Sistemul prin care pensionarii români vor primi bani în plus. Anunţul ministrului Muncii

Sistemul prin care pensionarii români vor primi bani în plus. Anunţul ministrului Muncii

Noua Lege a pensiilor vine cu elemente de noutate cu privire la sistemul prin care pensionarii vor primi bani în plus.

Sistemul prin care pensionarii români vor primi bani în plus. Anunţul ministrului Muncii
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Claudia Popovici    |    02 Ian 2024   •   20:00

Conform noii legi a pensiilor statul va fi obligat să opereze majorarea pensiilor cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie.

Astfel, ministrul Muncii subliniază că punctele de stabilitate luate în calcul la recalculare pensiilor vor aduce majorări semnificative.

"Peste 1,2 milioane de români primesc indemnizație socială. Diferențele în sensul bun de eliminare a inechităților, pe care noua lege a pensiilor le aduce, dacă vorbim de un român care a muncit 35 ani stagiu complet pe salariu minim pe economie, azi în indemnizație minimă, după recalculare va avea o creștere de peste 80% a pensiei datorită punctelor de stabilitate ajungând să aibă o pensie de peste 1.900 lei.

Este important ca toți românii să știe că legea vine cu o modificare importanta si benefică fiecărui român. Majorarea pensiilor cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie se va face în fiecare an în luna ianuarie.

E o noutate pe care noua lege a pensiilor o aduce. În vechile legi era un mecanism de majorare, dar nu era precizarea ca indexarea trebuie făcuta în mod obligatoriu în ianuarie", a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Tichete de masă 2024. Mai mulţi bani pentru angajaţii români care primesc bonuri de masă

 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close