Antena 3 CNN Actualitate Sistemul de sănătate este în pragul colapsului. Spitalele nu mai au bani de medicamente (VIDEO)

Sistemul de sănătate este în pragul colapsului. Spitalele nu mai au bani de medicamente (VIDEO)

Sistemul de sănătate este în pragul colapsului. Spitalele nu mai au bani de medicamente (VIDEO)
Sursa foto: farmacie
21 Mai 2010   •   20:34

Sistemul de sănătate e la un pas de revoltă. Au ajuns la limita răbdării şi medicii, şi pacienţii. Medicii, pentru că riscă să fie daţi în judecată de pacienţii pe care nu au cu ce să-i trateze. Bolnavii, pentru că mor cu zile în spitale. Banii alocaţi suplimentar de guvern asigură supravieţuirea pentru cel mult două luni.

Cu medicamentele necesare notate pe o reţetă şi cu reţeta în mână, femeia trebuie să cumpere medicamentele necesare soţul ei, care are cancer pulmonar.

La etajul întâi e coadă... În faţă, un alt pacient îşi plăteşte tratamentul.

Se întâmplă la un spital din prima linie a medicinii din România. Dar, criza nu i-a menajat deloc nici pe cei de la Spitalul Universitar. Şeful secţiei de chirurgie toracică spune că, din cauza lipsurilor mari, doctorii s-au întors în timp cu jumătate de secol. Acum, abia se mai poate asigura supravieţuirea pacienţilor.

Pacienţii, consideraţi de acum supravieţuitori, sunt disperaţi.

La Fundeni, situaţia e şi mai absurdă. Împărţirea spitalului în trei institute diferite i-a lăsat pe pacienţi fără medicamente.

Bugetul sănătăţii e de o lună pe roşu, iar situaţia pare fără ieşire.



Antena 3


×
Subiecte în articol: sănătate spital medici pacienti medicamente
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close