Antena 3 CNN Actualitate Sistemul de telemedicină propus de România, în teste la NATO

Sistemul de telemedicină propus de România, în teste la NATO

Sistemul de telemedicină propus de România, în teste la NATO
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Feb 2017   •   09:50

România, prin Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a lansat alături de NATO un sistem multinaţional de telemedicină pentru a asigura servicii medicale în situaţii de urgenţă.

Mai exact este vorba de un proiect iniţiat de România şi aplicat în mai multe ţări ale NATO prin care un medic poate să ofere soluţii sau recomandări în timp real în situaţii de urgenţă sau în zone de luptă.

Sistemul de telemedicină poate fi utilizat atât pentru operaţiuni militare cât şi civile, şi permite medicilor specialişti să ofere recomandări în timp real în situaţii de urgenţă sau în zone de luptă. Proiectul a fost iniţiat de ţara noastră şi propus către NATO.

Pompierii special antrenaţi şi dotaţi cu truse medicale portabile se vor conecta la un sistem de telecomunicaţii direct de la faţa locului pentru a primi sfaturi de la medici.

Zeci de pompieri din ţările membre NATO se antrenează deja la Bruxelles pentru utilizarea sistemului de telemedicină. Printre ei este şi un român.

Sistemul de telemedicină a fost deja testat în cadrul unor exerciţii care au avut loc în Ucraina şi Muntenegru. Printre ţările partenere se numără Moldova, Ucraina şi Finlanda.

×
Subiecte în articol: Sistem Raed Arafat SMURD NATO test
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close