Antena 3 CNN Actualitate Sistemul educaţional, plin de reformatori fără reforme. Cine a venit la conducerea ministerului în ultimii 20 de ani

Sistemul educaţional, plin de reformatori fără reforme. Cine a venit la conducerea ministerului în ultimii 20 de ani

Sistemul educaţional, plin de reformatori fără reforme. Cine a venit la conducerea ministerului în ultimii 20 de ani
de O.P.    |    17 Sep 2012   •   06:00

Reformele din sistemul de învăţământ nu au lipsit în ultimii 20 de ani, însă de foarte multe ori au fost doar pe jumătate aplicate. Miniştrii învăţământului s-au schimbat des, lăsând lucrurile neterminate. De exemplu, Ecaterina Andoronescu a ocupat de trei ori funcţia de ministru al Educaţiei.

Primul a fost Mihail Sora care peste 2 luni va implini 96 de ani. A  condus ministerul jumatate de an pana la alegeri. În guvernul Petre Roman a condus Educaţia Gheorghe Ştefan, iar pentru un an jumate sub Teodor Stolojan a venit Mihai Golu, tot un social democrat.

În guvernul Ciorbea , Virgil Petreccu a fost înlocuit de Andrei Marga

Dupa Andrei Marga, a venit Ecaterina Andronescu, iar la trei ani după numire ea era remaniata de premierul de Adrian Nastase.

În 2008 Andronescu obţine un alt mandat. Daniel Funeriu a venit la conducerea ministerului pana in 2012

În guvernul Ungureanu a fost numit în funcţie Catălin Baba, iar în guvernul Ponta, a fost numit Ioan Mang, iar succesoarea sa Ecaterina Andronescu ajunge la al treilea mandat.




×
Subiecte în articol: educatie Ministerul Educației ministri
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close