Antena 3 CNN Actualitate Sistemul sanitar de stat intră în colaps. Ministrul Sănătății, vești de ultimă oră pentru pacienții români

Sistemul sanitar de stat intră în colaps. Ministrul Sănătății, vești de ultimă oră pentru pacienții români

Sistemul sanitar de stat intră în colaps. Ministrul Sănătății, vești de ultimă oră pentru pacienții români
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Ian 2018   •   12:31

Sistemul sanitar de stat intră în colaps. Medicii de familie protestează şi spun că nu mai acordă reţete gratuite sau alte servicii decontate în mod normal.

Medicii anunţă că îşi vor continua protestul şi nu vor semna actele adiţionale la contractul-cadru cu Casa Naţională de Sănătate, fiind nemulţumiţi de fondurile alocate.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Sandra Alexiu Adalgiza, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că mai puţin de jumătate dintre medicii de familie au semnat acte adiţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, afirmă că sunt în curs acte normative care vor permite debirocratizarea în sistemul medical și că la ultima întâlnire avută cu medicii de familie a solicitat CNAS să prezinte toate modificările pe care le va face pentru debirocratizare.

„Este adevărat că discuțiile au condus toate spre suplimentarea bugetului. La nivelul CNAS a fost prevăzută o sumă suplimentară în buget cu care medicii de familie nu sunt mulțumiți. A fost o creștere cu 17% față de anul trecut(...). Ministerul Sănătății a lansat proiecte pe fonduri europene din care și medicii de familie vor avea de câștigat, am pus un pachet consistent. Ar trebui să discutăm mai multe despre pacienți, decât despre bani”, a spus Florian Bodog, miercuri, la Antena 3.

Potrivit ministrului, „medicii care nu și-au semnat actul adițional cu CNAS nu eliberează rețete și bilete de trimitere”.

„Am cerut președintelui CNAS să găsească soluții(...). Pacientul are dreptul, conform legii, să se înscrie pe o altă listă a unui medic de familie care a semnat actul adițional la contractul cu CNAS”, a mai spus Florian Bodog.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close