Situația catastrofală ascunsă de guvernul tehnocrat. Fostul șef al ANAF face dezvăluiri-șoc

de D.G.    |    06 Mai 2016   •   09:11
Situația catastrofală ascunsă de guvernul tehnocrat. Fostul șef al ANAF face dezvăluiri-șoc

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, susține că deţine datele privind veniturile ANAF pe aprilie şi situaţia ar fi catastrofală, în special pe TVA.

 

"Se inregistreaza nu numai o accelerare a caderii colectarii fata de aprilie 2015 (mai putin cu exact doua miliarde lei, adica circa 450 milioane euro), ci si o nerealizare majora – in premiera- chiar fata de program (mai putin cu 1,26 miliarde de lei, adica circa 280 milioane euro), scrie Gelu Diaconu pe blogul personal.

sursa: http://geludiaconu.com


„La veniturile Bugetului de stat, cu o mica exceptie avand o pondere nerelevanta (impozit pe venit si taxe vamale), realizarile lunii aprilie sunt atat sub cele din anul trecut cat si sub nivelul planificat pentru anul acesta la aproape toate categoriile de impozite si taxe”, afirmă fostul şef ANAF.

"La TVA, situatia este catastrofala, deoarece pe langa cele 1,5 miliarde lei mai putin fata de aprilie 2015 (adica 71%), se inregistreaza 824 milioane lei mai putin fata de program (adica 82%). Atentie, stimati analisti, in nivelul programat este inclus impactul lunar de circa 700 de milioane de lei al reducerii cotei standard de la 24 la 20%", spune fostul oficial.

Parteneri
x close