x close

Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei

07 Iun 2019   •   08:23
 Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, în cadrul discuţiilor fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului, a anunţat MAE. 

"Şeful diplomaţiei române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunităţii maghiare de a evita confruntările şi escaladarea tensiunilor. Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români şi maghiari deopotrivă şi a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-şi comemora eroii îngropaţi în acest cimitir", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. 

Conform aceleiaşi surse, Teodor Meleşcanu l-a asigurat pe Péter Szijjártó că autorităţile române au luat toate măsurile necesare în acest caz. 

"În acelaşi timp, ministrul Teodor Meleşcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situaţiei, fără a fi necesare intervenţii externe neconstructive în acest sens", se precizează în comunicat. 

Citește Și Noi imagini incredibile de la Valea Uzului

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Teodor Meleşcanu ministru de Externe
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati