Antena 3 CNN Actualitate Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei

Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei

 Situaţia de la cimitirul din Valea Uzului discutată de Teodor Meleşcanu cu ministrul de Externe al Ungariei
07 Iun 2019   •   08:23

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, în cadrul discuţiilor fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului, a anunţat MAE. 

"Şeful diplomaţiei române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunităţii maghiare de a evita confruntările şi escaladarea tensiunilor. Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români şi maghiari deopotrivă şi a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-şi comemora eroii îngropaţi în acest cimitir", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. 

Conform aceleiaşi surse, Teodor Meleşcanu l-a asigurat pe Péter Szijjártó că autorităţile române au luat toate măsurile necesare în acest caz. 

"În acelaşi timp, ministrul Teodor Meleşcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situaţiei, fără a fi necesare intervenţii externe neconstructive în acest sens", se precizează în comunicat. 

Citește Și Noi imagini incredibile de la Valea Uzului

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu ministru de Externe
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close