Antena 3 CNN Actualitate Situaţie aberantă la Arad. A rămas fără indemnizaţie de creştere a copilului din cauza unei datorii de 5 lei

Situaţie aberantă la Arad. A rămas fără indemnizaţie de creştere a copilului din cauza unei datorii de 5 lei

Situaţie aberantă la Arad. A rămas fără indemnizaţie de creştere a copilului din cauza unei datorii de 5 lei
Sursa foto: Foto: wmageelaw.com
24 Feb 2012   •   07:09

O femeie din Arad a rămas fără indemnizaţia de creştere a copilului pe luna februarie, pentru o presupusă datorie de 5 lei către Primăria din oraş. Funcţionarii recunosc că au înregistrat cu întârziere în baza de date faptul că arădeanca îşi plătise datoriile. Mama îşi va putea recupera banii abia peste o lună iar pentru asta a trebuit să scoată un certificat fiscal care costă 12 lei, de peste două ori mai mult decât pretinsa datorie.

Alina Marcea este economistă şi are o indemnizaţie lunară de 3.400 pentru creşterea copilului. Zilele trecute a fost înştiinţată că nu va mai primi banii pe luna februarie, pentru că ar avea o datorie către municipalitate. Femeia a cerut anul trecut Fiscului să i se compenseze impozitul dintr-o sumă pe care o plătise în avans. Procedura a durat 45 de zile şi ea s-a tezit în baza de date a datorniclor.

Pentru a-şi primi banii, tebuie să-şi scoată un aviz fiscal care costă însă 12 lei.   Arădeanca a refăcut în faţa reporterilor Antenei 3 drumul pe care l-a făcut de cinci ori la ghişeele funcţionarilor. Femeia nu consideră că e corect să plătească pentru vina primăriei.

Funcţionarii de la primărie au asigurat-o până la urmă că nu va avea nevoie de atestatul fiscal şi i-au promis că îi vor ştearge datoria. În zadar. Cei de la agenţia de plăţi i-au cerut atestatul fiscal .
 
Legea prevede că este nevoie de o dovadă în scris a faptului că o persoană nu are datorii. Purtătorul de cuvânt al primăriei recunoaşte că nu s-au făcut diferenţiei între cei cu datorii mărunte şi cei cu datorii semnificative.

Alina Marcea vrea să dea în judecată primăria din Arad pentru că o lasă pe nedrept fără indemnizaţie pe luna februarie.


×
Subiecte în articol: Arad mama fisc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close