Antena 3 CNN Actualitate Situaţie critică pe Dunăre, din cauza sloiurilor de gheaţă. Autorităţile: Situaţia e sub control

Situaţie critică pe Dunăre, din cauza sloiurilor de gheaţă. Autorităţile: Situaţia e sub control

Situaţie critică pe Dunăre, din cauza sloiurilor de gheaţă. Autorităţile: Situaţia e sub control
Sursa foto: Foto: azstarnet.com
de M.Z.    |    02 Mar 2012   •   08:03

Situaţia este în continuare critică pe Dunăre, din cauza sloiurilor. Autorităţile ar trebui să mai cumpere nişte spărgătoare de gheaţă, dacă sloiurile nu se topesc mai repede.

Transportul naval de pe Dunăre este blocat. La Feteşti, zeci de vapoare şi şalupe au fost prinse între sloiurile de gheaţă care depăşesec şi 50 de centimetri grosime. Localnicii se tem că, odată ce gheaţa se va topi, casele lor vor fi inundate.

"Este o situaţie deosebită cu care ne confruntăm. Avem vase care sunt ancorate la malul braţului Borcea, unde sunt prinse aceste sloiuri care deja au început să curgă, să se desprindă de mal", a declarat primarul din Feteşti, Gheorghe Catrinoiu.

Alte 25 de nave sunt blocate la Chiciu. Autorităţile le-au adus alimente şi apă marinarilor blocaţi pe nave cu ajutorul unui elicopter.

Cu toate acestea, ministrul de Interne susţine că autorităţile au situaţia sub control.

"Nu avem motiv de îngrijorare, am prognoza de la Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM), am discutat, vom trece cu bine şi peste acest moment. Toate prefecturile din zona respectivă sunt acum în priză şi sperăm să nu avem elemente care să ne îngrijoreze în continuare", a declarat ministru de Interne, Gabriel Berca.

Avertizarea de inundaţii se menţine în toate cele 12 judeţe de-a lungul Dunării.




×
Subiecte în articol: Dunare blocat Fetesti Gabriel Berca
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close