Antena 3 CNN Actualitate Situaţie disperată: 40% dintre românii apţi de muncă sunt şomeri din cauza crizei

Situaţie disperată: 40% dintre românii apţi de muncă sunt şomeri din cauza crizei

Situaţie disperată: 40% dintre românii apţi de muncă sunt şomeri din cauza crizei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Mar 2011   •   12:33

Situaţie disperată din cauza crizei. 40% dintre românii apţi de muncă sunt şomeri! După numeroasele restructurări şi închideri de firme, mulţi oameni nu reuşesc să se mai angajeze. 

 
Din cele aproape 16 milioane de oameni care ar putea munci în ţara noastră, doar puţin peste 9 milioane aveau un loc de muncă în al treilea trimestru din 2010. 

Aproape 40% dintre românii cu vârste cuprinste între 20 şi 64 de ani, nu aveau un loc de muncă. Procent peste ţinta stabilită cu Uniunea Europeană pentru 2020, de 30%.

Absolvenţii de facultate au fost cei mai feriţi de şomaj. Potrivit studiului, 85% dintre cei cu studii superioare lucrau anul trecut. Însă pe măsură ce scade nivelul de instruire, scade şi numărul celor angajaţi. 

Cei mai mulţi şomeri provin din industria prelucrătoare şi din construcţii. Aceste sectoare au fost lovite din plin de criză. Însă nici vânzătorii din pieţe sau din magazine nu au avut viaţă mai uşoară.

Românii nu au mai avut bani de cumpărături ca altădată. Aşa că alte 18.000 de persoane au rămas fără loc de muncă.

Iar problemele nu s-au terminat. Managerii români estimează că aceste domenii vor genera şi anul acesta cei mai mulţi şomeri. 

 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close