Antena 3 CNN Actualitate Situație inexplicabilă în Gorj. Elev prins cu telefonul la Bac, scăpat de instanță: A fost un abuz!

Situație inexplicabilă în Gorj. Elev prins cu telefonul la Bac, scăpat de instanță: A fost un abuz!

Situație inexplicabilă în județul Gorj. Un elev prins la Bacalaureat cu telefonul mobil și eliminat din examen a fost repus în drepturi de către un judecător.

Situație inexplicabilă în Gorj. Elev prins cu telefonul la Bac, scăpat de instanță: A fost un abuz!
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    24 Iul 2020   •   17:00

Chiar dacă elevul a recunoscut că avea intenția să fraudeze examenul, dar a spus că a intrat cu telefonul mobil în buzunar fără să respecte legea. Sentința nu este încă definitivă și poate fi contestată în instanță.

”Elevul este un candidat care aparține seriilor anterioare, nu e absolvent 2020 și e la a patra încercare de a promova examenul. A fost prins cu telefonul asupra lui în sala de examen, i-a sunat și nu l-a preda așa cum prevede metodologia și la ultima probă a examenului, a fost prins cu telefonul asupra sa.”, spune Dana Constantinescu.

Elevul spune că s-a făcut un abuz

”A fost întocmit un proces verbal de către comisia de organizare, proces verbal care ulterior a fost contestat de acesta în instanță pretinzând faptul că s-a produs un abuz. Metodologia spune că în astfel de cazuri, elevul nu mai poate da doi ani consecutivi examenul și trebuie repetat tot examenul, nu toată proba.”, a declarat purtătorul de cuvânt ISJ Gorj.

×
Subiecte în articol: Gorj Bacalaureat elev
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close