Antena 3 CNN Actualitate Situaţie îngrijorătoare în şcoli: Un doctor şi o asistentă la zece, respectiv trei cabinete medicale

Situaţie îngrijorătoare în şcoli: Un doctor şi o asistentă la zece, respectiv trei cabinete medicale

Situaţie îngrijorătoare în şcoli: Un doctor şi o asistentă la zece, respectiv trei cabinete medicale
Sursa foto: Foto: scoala81bucuresti.ro
24 Sep 2011   •   23:21

Doamne fereşte să se rănească sau să-l apuce durerea de dinţi pe vreun copil la şcoală. Pentru că nu are cine să-i dea primul ajutor. Zeci de şcoli din Bucureşti au cabinete medicale, dar nu au doctori. Sau sunt şcoli, cu sute de elevi, care au un singur medic. Şi acela vine o dată pe săptămână.

Cristi a căzut şi are o entorsă. La cabinetul medical e de serviciu asistenta. Lui Cristi, asistenta i-a acordat primul ajutor, dar numai cu ce ceea ce a avut la dispoziţie pentru că aşa sunt dotate cabinetele din şcoli. Iar condiţii minime înseamnă pansamente, spirt şi câteva medicamente. Pentru situaţii mai grave, asistentele improvizează.

În plus, un medic la 10 şcoli şi o asistentă care se împarte la trei unităţi de învăţământ nu pot face faţă solicitărilor, care în unele zile, ajung şi la 50.

Mai mult, 38 de cabinete stomatologice complet dotate - mai exact, cabinetele şcolilor reabilitate prin programul BEI al Primăriei Capitalei - stau nefolosite din lipsă de personal.

Sunt şi şcoli care au rămas cu dotările vechi de peste 20 de ani. 

Primăria Capitalei vrea să existe cel puţin o ambulanţă la zece şcoli, dar pentru personalul medical deocamdată nimeni nu are o soluţie.

×
Subiecte în articol: situatie şcoli doctor asistenta ambulanta medic
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close