Antena 3 CNN Actualitate Slujba de Florii s-a ţinut cu poliţia la uşă. Oamenii s-au călcat în picioare, pentru o creangă de salcie

Slujba de Florii s-a ţinut cu poliţia la uşă. Oamenii s-au călcat în picioare, pentru o creangă de salcie

Slujba de Florii s-a ţinut cu poliţia la uşă. Oamenii s-au călcat în picioare, pentru o creangă de salcie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   08:18

Slujba de Florii s-a ţinut cu poliţia la uşă, la biserica Sfântul Mina din Constanţa, după ce preotul dat afară de Arhiepiscopia Tomisului, pentru că ar fi dat instituţia de cult unei fundaţii, s-a întors printre credincioşi.

În faţa bisericii, părintele şi enoriaşii au organizat un protest paşnic, cu flori.

Odată cu venirea preotului însă, mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi chiar angajaţii unei firme de pază au fost trimişi la biserică pentru ca procesiunea de Florii să se desfăşoare în linişte.

Adevărata luptă însă s-a dat în biserica, şi nu din cauza preotului care s-a întors printre credincioşi din Italia, acolo unde se refugiase, ci a oamenilor care aproape s-au călcat în picioare pentru a primi o creangă de salcie.

Zeci de credincioşi, care spun că nu mai vor să vină la biserică dacă părintele Nicolae Picu nu este repus în funcţie, au participat alături de preot la un protest paşnic.

Părintele Nicolae Picu s-a întors din Italia special pentru slujba de Florii. El este acuzat că ar fi înstrăinat biserica în care slujea, unei fundaţii.






×
Subiecte în articol: biserica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close