Antena 3 CNN Actualitate Slujbă de pomenire a soţilor Ceauşescu, organizată de rudele şi apropiaţii familiei

Slujbă de pomenire a soţilor Ceauşescu, organizată de rudele şi apropiaţii familiei

Slujbă de pomenire a soţilor Ceauşescu, organizată de rudele şi apropiaţii familiei
Sursa foto: Intact Images
10 Dec 2010   •   20:16

După 21 de ani de la moarte, soţii Ceauşescu au avut parte în sfărşit de o slujbă cum se cuvine. Câteva dintre rudele şi apropiaţii familiei au venit vineri la cimitir la slujba de pomenire a celor doi. Au împărţit colaci şi s-au rugat pentru foştii dictatori. Doar Valentin Ceauşescu a lipsit de la eveniment.

“S-a împlinit ceea ce era omeneşte, normal să se împlinească. Fără niciun tam-tam. Ştiu că sunteti supăraţi că n-aţi ştiut, dar v-am păcălit. Am încercat să nu fie un mormânt anost, să fie unul civilizat. în definitiv, măcar atâta merită”, a declarat Mircea Oprean - ginerele lui Nicolae Ceauşescu.

Departe de ochii curioşilor, membrii familiei Ceauşescu s-au adunat vineri la Cimitirul Ghencea unde a avut loc slujba de pomenire a foştilor dictatori. Au adus coroane de flori la mormânt şi au împărţit colaci pentru sufletul celor doi.

Pentru prima dată în ultimii ani s-a vorbit şi de o fisură între membri familiei Ceauşescu. Mircea Oprean a fost acuzat că a ţinut evenimentul ascuns de unii membri ai familiei. Se pare că nici chiar Valentin Ceauşescu nu a fost la ceremonia de astăzi.

Noul mormânt, aflat la doar 20 de metri de vechiul loc unde erau îngropaţi şi la câţiva paşi de cavoul lui Nicu Ceauşescu a fost descoperit repede şi de nostalgici. De dimineaţă ei au început să vină, să lase o floare şi să spună o rugăciune.

Familia Ceauşescu se va reuni din nou la mormântul lui Nicolae şi al Elenei pe 25 decembrie. Ziua în care se vor împlini 21 de ani de când au murit.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close