Antena 3 CNN Actualitate Hristos a înviat! Slujba de înviere la Patriarhie, în prezenţa a câteva sute de credincioşi. La Constanţa, Lumina Sfântă a venit de pe mare

Hristos a înviat! Slujba de înviere la Patriarhie, în prezenţa a câteva sute de credincioşi. La Constanţa, Lumina Sfântă a venit de pe mare

Numeroși credincioși au mers, sâmbătă noaptea, la slujba de Înviere oficiată în bisericile ortodoxe, în condiţiile în care autorităţile au suspendat restricţiile de circulaţie pentru a permite populaţiei să participe la ceremoniile religioase şi să ia lumină.

Hristos a înviat! Slujba de înviere la Patriarhie, în prezenţa a câteva sute de credincioşi. La Constanţa, Lumina Sfântă a venit de pe mare
de Georgiana Adam    |    02 Mai 2021   •   00:02

La Constanța, înaintea slujbei de Înviere, Lumina Sfântă a fost adusă de pe mare, conform tradiției, de Arhiepiscopul Tomisului,Teodosie.

"În anul 2021, la Sfintele Sărbători de Paști, a venit lumina din cer la Ierusalim şi a ajuns la noi pe mare, cum a ajuns acum aproape 2.000 de ani cu Sfântul Andrei. Sfântul Andrei se bucură acum din cer că îi păstrăm lumina pe care a adus-o din țara sfântă, de la Mormântul Domnului.

Noi toți avem nevoie de această lumină. Aceasta e sfințenia cea mare.

Aceasta este bucuria, pentru că lumina învierii Domnului alungă întunericul (...) Tuturor românilor le dorim să se simtă fiii duhovnicești ai celui dintâi chemat la apostolie, Sfântul Apostol Andrei (...) Hristos a înviat!", a urat ÎPS Teodosie.

Slujba de Înviere s-a desfășurat, sâmbătă, la Patriarhie, în prezența a câteva sute de credincioși, în condițiile în care a fost permisă participarea a 500 de persoane, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Alte mii de bucureșteni au fost prezenți la numeroase alte lăcașuri de cult din Capitală.

×
Subiecte în articol: Teodosie lumina sfanta Patriahie inviere
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close