x close

Prima platformă socială care anunță că nu va mai promova postările lui Donald Trump

03 Iun 2020   •   21:59
Prima platformă socială care anunță că nu va mai promova postările lui Donald Trump Pexel

Reprezentanții platformei Snapchat au anunțat miercuri că nu vor mai promova postările preşedintelui Donald Trump în cadrul funcţiei Discover, relatează CNBC.

”Nu vom amplifica vocile care incită la violenţa rasială şi la nedreptate, oferindu-le promovare gratuită pe Discover. Violenţa rasială şi nedreptatea nu îşi au locul în societatea noastră şi suntem alături de toţi cei care doresc pace, dragoste, egalitate şi dreptate în America”, potrivit unui comunicat emis de compania Snap, care deține platforma.

Decizia vine la o săptămână după ce Trump a recurs la Twitter şi Facebook pentru a răspunde demonstraţiilor declanşate după moartea lui George Floyd.

Excluderea lui Trump de pe Discover nu îl exclude complet de pe platforma Snapchat. Contul preşedintelui rămâne activ şi public, ceea ce înseamnă că cei care doresc să urmărească contul preşedintelui pot să o facă în continuare şi îi vor vedea postările.

Acţiunile companiei Snap au scăzut cu peste 2% în urma anunțului.

Săptămâna trecută, Twitter a început să modereze postările preşedintelui, punându-i eticheta ”verifică informațiile”. În schimb, Facebook este acuzată că nu a făcut nimic pentru a modera postările lui Trump.

Parteneri
Parteneri
sati