Antena 3 CNN Actualitate Soarta câinilor comunitari, în mâinile cetăţenilor. Dezbaterea continuă: sterilizare sau eutanasiere

Soarta câinilor comunitari, în mâinile cetăţenilor. Dezbaterea continuă: sterilizare sau eutanasiere

Soarta câinilor comunitari, în mâinile cetăţenilor. Dezbaterea continuă: sterilizare sau eutanasiere
de N.B.    |    28 Noi 2011   •   21:13

Asociaţiile pentru protecţia animalelor luptă, în continuare, pentru salvarea maidanezilor. Au ajuns până la preşedinţie cu nemulţumirile lor. Promulgată sau nu, legea care permite eutanasierea câinilor comunitari ar putea rămâne neaplicată în capitală. Mai sunt doar 3 hingheri în Bucureşti.

Iubitorii animalelor şi-au strigat supărarea sub geamul Preşedintelui în zadar astăzi. N-au primit niciun semn că şeful statului s-ar fi lăsat înduplecat să-i graţieze pe maidanezi. Legea care aduce sfârşitul patrupedelor fără stăpân e încă pe masa lui.

Practic, problema câinilor comunitari, se va muta în curtea fiecărei comunităţi. Oamenii vor trebui să aleagă între eutanasiere şi sterilizare.

Cel puţin în Bucureşti, pentru moment, nu mai sunt bani pentru maidanezi. Ba chiar Consiliul general al Primăriei vrea să mai taie două milioane de lei din fondurile alocate patrupezilor.

Pe străzile Bucureştiului umblă nestingheriţi, în prezent, cincizeci de mii de câini. Dintre aceştia 40 de mii sunt sterilizaţi. În România avem în jur de 400 de mii de câini comunitari.

Costurile întreţinerii unui câine în padocurile primăriei se ridică la aproximativ 375 de lei de câine, în timp ce costurile eutanasie se încadrează între 265 şi 800 de lei. Sterilizatul e ceva mai ieftin, doar 65 de lei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close