Șocant! Trupul unui pacient decedat, abandonat pe scările interioare ale Spitalului Universitar din București. Deputat: „Morții sunt abandonați cu orele”. Precizările făcute de conducerea spitalului

de A.M.P    |    16 Ian 2020   •   18:22
Șocant! Trupul unui pacient decedat, abandonat pe scările interioare ale Spitalului Universitar din București. Deputat: „Morții sunt abandonați cu orele”. Precizările făcute de conducerea spitalului Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a semnalizat o situație cel puțin șocantă pe care a întâlnit-o la Spitalul Universitar din București. Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a demarat o anchetă administrativă vinerea trecută în cazul pacientului decedat care ar fi fost lăsat înfăşurat într-un cearceaf pe o targă, într-o zonă de evacuare în caz de incendiu.

UPDATE - Referitor la imaginile aparute in spatiul public, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti face urmatoarele precizari:

„Decesul s-a produs in cursul diminetii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislatiei in vigoare, „dupa doua ore de la deces cadavrul este transferat la morga” de catre brancardierii sectiei unde a decedat bolnavul, insotit de asistentul medical. In acest sens, persoana decedata a fost scoasa din sectie pentru a fi transportata la Anatomie Patologica.

Sectia in care a decedat pacientul fiind situata la etajul 10 al spitalului, pana la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologica, persoana decedata a fost pusa in acea zona, o zona de evacuare in caz de incendiu, pentru a nu sta in spatiul unde circulau bolnavii si apartinatorii.

Mentionam ca inca de vineri 10 ianuarie 2020, data la care ne-au fost semnalate aceste imagini, conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a demarat o ancheta administrativa. S-au dat note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate in comisia de disciplina, urmand a fi sanctionate conform legii”, transmite Biroul de Presa al SUUB.

Știrea inițială:

Emanuel Ungureanu, care deține funcția de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a publicat, joi, pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini cu trupul unui pacient "abandonat cu orele pe scările interioare” ale spitalului, în semn de ”dispreț total față de cel decedat" .

"Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu", scrie Emanuel Ungureanu.

Conform acestei proceduri, "pe fiecare etaj din acest spital trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat două ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă. În mandatul doamnei Nica, această procedură nu se mai respectă și morții sunt expuși așa cum puteți vedea în foto."

Postarea completă a deputatului Emanuel Ungureanu

ORIBIL!

La Spitalul Universitar de Urgență București patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat.

Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă.(foto 5)

În mandatul doamnei Nica această procedură nu se mai respectă și morții sunt expuși așa cum puteți vedea în foto 1.

Autoritatea Națională pentru Managementului calității în Sănătate(ANMCS) "căpușa" lui Vasile Cepoi ar fi trebuit să verifice în timpul procedurilor de acreditare dar și după dacă aceste proceduri de manipulare a pacienților decedați sunt respectate.

După cum vedeți, nu se respectă.

Trist este și faptul că pe secții pacienții morți nu sunt protejați de saci negri așa cum este normal și se procedează la UPU( foto 2) ci sunt înfășurați într-un simplu cearceaf ordinar.

Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi și sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgență București sunt parte din peisajul cu care ne-am obișnuit în spitalele din București.

Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate și domnul Cepoi ne va explica că așa sunt tratați morții și în Germania...

Cepoi de la ANMCS și Nica ar trebui demiși, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban și ale domnului Costache în ceea ce privește sistemul sanitar, nu îmi dau seama dacă are cine...

Parteneri
x close