Antena 3 CNN Actualitate ŞOCANT: Un copil a ajuns cu arsuri grave la spital, după ce tatăl său i-a pus mâna pe jar

ŞOCANT: Un copil a ajuns cu arsuri grave la spital, după ce tatăl său i-a pus mâna pe jar

ŞOCANT: Un copil a ajuns cu arsuri grave la spital, după ce tatăl său i-a pus mâna pe jar
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2013   •   13:02
Un copil în vârstă de zece ani, din localitatea vasluiană Ivăneşti, a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a fost pus de tatăl său cu mâna dreaptă pe jarul dintr-o sobă, ca o corecţie pentru faptul că dăduse foc la nişte paie în şura locuinţei, conform Mediafax.
Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor vasluieni, copilul a dat foc la nişte paie şi crengi de copac în interiorul şurii, focul fiind stins de către un vecin care a observat ieşind fum din adăpostul pentru animale. 
În momentul în care a aflat de isprava făcută de către fiul său, tatăl copilului a decis să-l pedepsească, punându-l cu mâna dreaptă pe jarul dintr-o sobă. Deşi băiatul a suferit arsuri grave de gradele II şi III, părinţii nu au vrut, într-o primă fază, să ducă copilul la spital, apelând la serviciile medicului din sat. 
Abia după două zile, o farmacistă din localitate a sunat la 112, după ce a observat că rănile de pe mâna copilului s-au agravat. 
Băiatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Vaslui, fiind ulterior transferat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" Iaşi.
"Tatăl copilului, un bărbat de 34 de ani, este cercetat de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului. Însă, încadrarea juridică exactă se va face în funcţie de rezultatul final al anchetei şi a concluziilor medico-legale", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.
Băiatul de zece ani este cel mai mare dintre copiii bărbatului de 34 de ani, micuţul fiind însoţit la spitalul din Iaşi de către mama sa.
 

×
Subiecte în articol: spital tata copil spital arsuri 112 parinte
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close