Antena 3 CNN Actualitate Social democraţii din Comisia Udrea au depus plângeri penale împotriva lui Pogea şi Anastase

Social democraţii din Comisia Udrea au depus plângeri penale împotriva lui Pogea şi Anastase

Social democraţii din Comisia Udrea au depus plângeri penale împotriva lui Pogea şi Anastase
Sursa foto: Comisie parlamentara
27 Aug 2009   •   15:09

Reprezentanţii social democraţi din Comisia Udrea au depus plângeri penale împotriva ministrului Gheorghe Pogea şi preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ei au cerut anchetarea celor care au sustras documente de la comisie. Plângerile fac referire şi la înregistrările ilegale apărute după una dintre şedinţe, când membrii comisiei ştiau că întregul sistem de înregistrare este oprit. A fost reclamată şi Elena Udrea, la conducerea Camerei Deputaţilor.

Social democraţii din Comisia parlamentară de anchetă susţin că s-au săturat de ping-pongul cu Ministerul Turismului. Prin urmare, au făcut o sesizare la Biroul Permanet şi la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor prin care cer să se stabilească dacă sunt întrunite condiţiile pentru a supune dezbaterii plenului începerea urmăririi penale a Elenei Udrea.

Social democraţii reclamă faptul că aceasta i-ar fi instigat pe salariaţii Ministerului Turismului să nu răspundă la convocările comisiei de anchetă. În plus, în plângere sunt sesizate neprezentarea la timp a documentaţiei solicitate de comisie şi neprezentarea la audieri a ministrului.

Membrii Comisiei sunt nemulţumiţi şi de faptul că un reprezentant al Ministerului Finanţelor a sustras şi înlocuit un document pe care îl transmisese comisiei de anchetă.

Social democraţii vor în continuare să afle cine i-a spionat în timpul şedinţei. Prin urmare, au anunţat că vor depune o sesizare la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care cer pedepsirea celor care au făcut interceptările ilegale apărute în presă. Sesizarea penală o vizează şi pe Roberta Anastase. Acesteaia i se reproşează că ân calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu a făcut nicmic pentru aflarea adevărului în acest caz.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close