Antena 3 CNN Actualitate Social 100 de ani de prietenie România - SUA. Mesajul lui Klaus Iohannis

100 de ani de prietenie România - SUA. Mesajul lui Klaus Iohannis

100 de ani de prietenie România - SUA. Mesajul lui Klaus Iohannis
29 Iun 2018   •   19:37

Update: „Ocazia sărbătoririi independenței SUA, este plăcerea mea să vă felicit, din partea mea și din partea poporului. Este o lecție valoroasă despre puterea și valabilitatea poporului. Istoria României, ne reamintește constant că democrația nu trebuie luată drept un dat garantat. Poate că aceasta este cea mai mare lecție pe care trebuie să ne-o însușim. Sunt un susținător ferm al ideii că pentru România, întărirea parteneriatului Trans-Atlantic este o idee vitală”, a spus Klaus Iohannis

Update: Ambasadorul Hans Klemm a vorbit despre relația dintre Statele Unite și România, dar și despre personalitățile care au contribuit la legătura dintre cele două state. 

„Eu simt că suntem binecuvântați împreună. Anul acesta sărbătorim și centenarul României. Veți vedea chipurile câtorva care au avut un rol important, cei care ne-au apropiat. La conferința de pace de la Paris, Regina Maria a făcut eforturi să asigure independent poporului său. Îl veți putea vedea pe George Enescu, a revenit în SUA în timpul carierei sale. Nadia Comăneci a fost prima persoană din gimnastică care a obținut nota 10. Împreună cu soțul său, ea antrenează acum tineri din Statele Unite”, a spus Hans Klemm. 

„Vom continua să prezentăm România ca un aliat NATO model, care îşi îndeplineşte sau depăşeşte angajamentele faţă de Alianţă investind în apărarea sa, modernizându-şi capacităţile şi contribuind nu doar la securitatea regională, ci şi la apărarea transatlantică şi la eforturile de a pune capăt conflictelor din zone aflate la mare distanţă, precum Afganistan. Împreună vom menţine şi consolida legăturile transatlantice”, a mai precizat ambasadorul.

„Vom continua excelenta cooperare în domeniul aplicării legii care oferă siguranţă şi securitate cetăţenilor noştri, luptând împotriva terorismului, a infracţionalităţii organizate, a traficului de armament, droguri şi de persoane şi a influenţei maligne a statelor ostile. Vom colabora pentru a îmbunătăţi securitatea cibernetică şi a oferi apărare împotriva ameninţărilor hibride”, a mai spus Hans Klemm. 

În plus, a spus Klemm, vor fi promovate valorile americane şi „vom aplauda îmbrăţişarea de către România a unui viitor democratic şi consolidarea instituţiilor sale democratice, inclusiv a unui sistem judiciar independent”.

Știrea inițială

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti celebrează, vineri, Ziua Independenţei SUA, dar şi 100 de ani de relaţii bilaterale româno-americane, subliniind prosperitatea, securitatea şi democraţia.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Viorica Dăncilă nu vor participa la acest eneviment. Motivul ar fi comunicatul dat joi de Ambasada SUA, semnat de alți 11 reprezentanți ai unor țări europene, prin care aceștia se declară nemulumiți de modificările aduse de Codul Penal din Parlament.

În schimb, la Ambasada SUA vor fi prezenți președintele Klaus Iohannis și Florian Coldea.

 

 

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close