Antena 3 CNN Actualitate Social Telecabina de la Bâlea Lac a fost repornită. 18 persoane rămăseseră blocate la înălțime

Telecabina de la Bâlea Lac a fost repornită. 18 persoane rămăseseră blocate la înălțime

Telecabina de la Bâlea Lac a fost repornită. 18 persoane rămăseseră blocate la înălțime
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Aug 2018   •   20:33

Update: Telecabina de la Bâlea a fost repornită şi cei 18 oameni aflaţi în ea sunt aşteptaţi să ajungă la capătul drumului, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor.

Potrivit sursei citate, un echipaj SMURD a fost trimis la faţa locului, pentru asigurarea asistenţei medicale, în cazul în care va fi necesar.

Subprefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Marin, a precizat, pentru AGERPRES, că "a fost vorba despre o defecţiune tehnică care a fost remediată".

Un număr de 18 persoane, dintre care patru copii, au fost blocaţi în telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, însă nu s-a cerut ajutorul salvamontiştilor, a spus Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Unul dintre turiştii aflaţi în telecabina blocată în aer a sunat la 112 să ceară ajutor, potrivit ISU.

Nu este pentru prima dată când telecabina de la Bâlea se blochează. În situaţiile precedente, turiştii blocaţi în telecabină au fost evacuaţi atât de salvamontişti, cât şi cu elicopterele.

Știre inițială: Cele două telecabine de la Bâlea Lac, în care se aflau 18 persoane, între care patru copii, au rămas blocate pe linie, duminică seară, iar angajaţii instalaţiei intervin la această oră pentru remedierea problemei.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, angajaţii de la telecabina de la Bâlea intervin în zona superioară a traseului, la această oră, după ce cele două telecabine au rămas blocate pe traseu. În telecabine se află 18 persoane, între care patru copii, unul dintre ei având opt luni.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al ISU Sibiu, în urma apelului unui turist rămas blocat în cabină, scrie News.ro.

×
Subiecte în articol: Balea lac
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close