Antena 3 Actualitate Social A fost amendat cu 60.000 de lei, dar un timișorean a găsit soluția ideală să scape de plată

A fost amendat cu 60.000 de lei, dar un timișorean a găsit soluția ideală să scape de plată

20 Iun 2019   •   11:37
A fost amendat cu 60.000 de lei, dar un timișorean a găsit soluția ideală să scape de plată

Un timişorean amendat cu 60.000 de lei pentru că lucra la casa fiului său din Moşniţa Nouă cu muncitori angajaţi fără forme legale a dat în judecată Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, obţinând anularea amenzii.

Tribunalul Timiş a emis recent sentinţa finală într-un dosar în care un timişorean a contestat o amendă de 60.000 de lei pentru primită de la ITM pentru că a fost găsit lucrând la casa fiului său, construită în regie proprie, alături de trei muncitori „fără a fi încheiat contracte individuale de muncă anterior începerii activităţii pentru fiecare muncitor“.

Judecătorii Tribunalului Timiş au dispus anularea amenzii de 60.000 de lei aplicate de ITM bărbatului, după ce Judecătoria Timişoara transformase, în primă instanţă, amenda în avertisment. Motivarea deciziei pronunţate de Tribunalul Timiş nu este încă redactată. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Timişoara scoate, însă, la iveală modul în care a fost amendat bărbatul.

Concret, în februarie 2018, inspectorii ITM au descins însoţiţi de jandarmi pe şantierul unei case aflate în construcţie la Moşniţa Nouă, găsind la lucru patru bărbaţi, unul dintre aceştia fiind tatăl proprietarului. Luaţi la întrebări, muncitorii au spus că lucrează pentru proprietar. Tatăl proprietarului nu a ştiut pe loc ce explicaţii să dea, dar ulterior le-a transmis inspectorilor ITM că „discutând cele întâmplate cu fiul său, a aflat că acesta a încheiat o înţelegere de construire a acoperişului cu o firmă, oamenii care veneau la muncă fiind angajaţi ai acelei societăţi”. Bărbatul a mai arătat că „a fost sancţionat nejustificat, pentru o faptă pe care nu a comis-o, cu o amendă deosebit de mare”, scrie Adevarul.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close