Antena 3 CNN Actualitate Social A ieșit seara la restaurant și a fost extrem de încântat de servire. Când a plecat acasă a lăsat ceva lângă nota de plată. Angajații au rămas uimiți când au văzut ce era

A ieșit seara la restaurant și a fost extrem de încântat de servire. Când a plecat acasă a lăsat ceva lângă nota de plată. Angajații au rămas uimiți când au văzut ce era

A ieșit seara la restaurant și a fost extrem de încântat de servire. Când a plecat acasă a lăsat ceva lângă nota de plată. Angajații au rămas uimiți când au văzut ce era
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Apr 2018   •   10:13

Pentru cei mai mulţi dintre americani, un bacşiş bun lăsat într-un restaurant reprezintă cel mult 20% din nota de plată. “Ce se întâmplă însă atunci când bacşişul este de 260%?”, se întreabă AFP, într-un articol de tip feature.

Este exact ceea ce s-a întâmplat duminică seară în restaurantul Boka, un stabiliment foarte bine cotat din Chicago: un client, încântat de preparatele pe care le-a consumat, pentru care nota de plată a fost de 759 de dolari, a lăsat un bacşiş de 2.000 de dolari.

Reprezentanţii restaurantului, care au anunţat luni cele întâmplate, au ales să protejeze identitatea acestui client extrem de generos, identificat doar cu ajutorul descrierii următoare: “Mike, un vizitator venit din Seattle”.

Boka, care are o stea Michelin, se consideră un restaurant de lux, care serveşte preparate culinare americane de sezon.

După ce a lăsat mai întâi un bacşiş de 300 de dolari atunci când a plătit nota de 759 de dolari, clientul a mers apoi la bucătărie, pentru a înmâna 100 de dolari fiecăruia dintre cei 17 membri ai personalului angajat, a explicat conducerea restaurantului, care a publicat pe Instagram o fotografie cu clientul, aflat pe punctul de a se fotografia cu întreaga echipă de bucătari, toată numai zâmbet.

“A fost extraordinară această surpriză, să avem pe cineva care şi-a exprimat satisfacţia în această manieră”, a spus Jon Leopold, directorul general al restaurantului, citat de cotidianul Chicago Tribune.

Restaurantul Boka din Chicago trece printr-o perioadă favorabilă: Recent, a fost nominalizat la James Beard Award, un prestigios premiu culinar atribuit de industria gastronomică americană.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai în oraşul Chicago.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: restaurant bacsis nota de plata
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close