Antena 3 CNN Actualitate Social A murit Vladimir Menşov, regizorul celebrului film ”Moscova nu crede în lacrimi”, premiat cu Oscar

A murit Vladimir Menşov, regizorul celebrului film ”Moscova nu crede în lacrimi”, premiat cu Oscar

Celebrul regizor rus Vladimir Menşov, al cărui film "Moscova nu crede în lacrimi" a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun film străin în 1981, a murit luni de COVID-19 la vârsta de 81 de ani.

A murit Vladimir Menşov, regizorul celebrului film ”Moscova nu crede în lacrimi”, premiat cu Oscar
Sursa foto: themoscowtimes.ro
de Claudia Popovici    |    05 Iul 2021   •   16:37

Tragicul anunț a fost făcut printr-un comunicat emis de studiourile moscovite Mosfilm care au confirmat trecerea în neființă a celebrului regizor rus Vladimir Menşov.

"Tocmai am aflat de moartea sa", a declarat regizorul Vladimir Hotinenko, preşedintele departamentului de lungmetraje din cadrul Institutului de Cinematografie "Gherasimov" din Moscova (VGIK), potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Ştiam că suferea de COVID-19, dar de o formă uşoară; este absolut oribil şi neaşteptat", a adăugat el.

Cine este Vladimir Menşov

Născut în 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic, Vladimir Menşov a fost actor şi apoi regizor, devenind faimos la nivel mondial graţie lungmetrajului său "Moscova nu crede în lacrimi" care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun film străin, unul dintre cele doar două câştigate de Uniunea Sovietică.

Regizorul a fost de asemenea adorat în Rusia pentru comedia sa "Dragoste şi porumbei", din 1984, încă una dintre cele mai vizionate la televiziunea rusă. Menşov, care a regizat zece filme, a predat regia la VGIK.

×
Subiecte în articol: Vladimir Menşov
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close