Antena 3 CNN Actualitate Social A primit o bursă de merit de la Bill Gates, iar astăzi predă la Oxford. Declarația șocantă făcută de o tânără din Sibiu: „M-am simțit trădată de educația din România”

A primit o bursă de merit de la Bill Gates, iar astăzi predă la Oxford. Declarația șocantă făcută de o tânără din Sibiu: „M-am simțit trădată de educația din România”

A primit o bursă de merit de la Bill Gates, iar astăzi predă la Oxford. Declarația șocantă făcută de o tânără din Sibiu: „M-am simțit trădată de educația din România”
Sursa foto: Foto: Turnulsfatului.ro
23 Noi 2018   •   15:42

A fost șefă de promoție la Universitatea din Leeds și a primit o bursă de la Bill și Melinda Gates pentru a urma un master la Cambridge. Imediat după absolvire, Universitatea din Leeds a vrut-o înapoi pentru a-și continua cercetările.

După un an, a decis că vrea să-și deschidă și mai mult orizonturile, aplicând pentru un internship. Vorbim despre Georgiana Epure, o tânără sibiancă despre care ai crede că are cel puțin dublul vârstei, la câte lucruri a făcut până acum. Momentan, lucrează în oficiul procurorului, cu echipa de investigații la Curtea Penală Internațională de la Haga. Verile însă, le petrece la Oxford și Cambridge unde predă Relații Internaționale liceenilor de la școlile de vară.

Georgiana Epure are 24 de ani și o minte deschisă. A fost Secretar al Departamentului de Educație şi Comunicare din Consiliul Național al Elevilor și a absolvit la „Goga”. După bacalaureat a decis să plece în străinătate pentru a-și continua studiile. Astfel, a urmat cursurile de Relații Internaționale la Universitatea din Leeds. Cu toate că nu vorbea engleza nativ, tânăra a demonstrat că atunci când vrei ceva se poate, terminând șefă de promoție.

„Țin minte că m-am simţit cumva trădată de educaţia pe care am primit-o. Nu îmi venea să cred că aveam 18 ani şi nu auzisem niciodată de aceste evenimente, deşi mulţi dintre colegii mei ştiau de ele pentru că studiaseră noţiuni de ştiinţe politice sau istorie internaţională modernă, subiecte pe care eu nu le avusesem în curriculum la şcoală. După cursuri, am mers acasă şi am început să mă documentez despre aceste crize umanitare. Ţin minte că mă apucase miezul nopţii şi eu tot pe internet eram, citind despre istoria acestor crize şi răspunsul comunităţii internaţionale la aceste crize – sau mai degrabă despre minusurile sau chiar lipsa acestor răspunsuri. Când am văzut că există o bursă care să îmi permită să fac cercetare pe acest subiect, nu am ezitat să aplic”, spune Georgiana, potrivit turnulsfatului.ro.

 

×
Subiecte în articol: declaratie socanta
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close