Antena 3 Actualitate Social Academia Română trage un important semnal de alarmă. Exodul tinerilor cu studii superioare a atins cote alarmante

Academia Română trage un important semnal de alarmă. Exodul tinerilor cu studii superioare a atins cote alarmante

de S.T.    |    23 Feb 2017   •   09:03
Academia Română trage un important semnal de alarmă. Exodul tinerilor cu studii superioare a atins cote alarmante
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Academia Română trage un important semnal de alarmă şi spune că exodul tinerilor cu studii superioare a atins cote alarmante, notează economica.net.

O soluţie ar fi, conform unei strategii a Academiei Române, ca absolvenții de facultate care au beneficiat de subvenția de la buget să fie obligați să muncească în țară, după terminarea studiilor, un interval de timp egal cu durata studiilor. Sau, în caz contrar, să deconteze cheltuielile înregistrate de stat cu pregătirea lor profesională.

Propunerea apare în Strategia de Dezvoltare a Romaniei pe următorii 20 de ani, un document de aproape 1000 de pagini, publicat la începutul acestei săptămâni, în care Academia Romana face o diagnoză a situației României în fiecare domeniu strategic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close