Antena 3 Actualitate Social Acesta este orașul din România unde se trăiește mai bine decât în Los Angeles

Acesta este orașul din România unde se trăiește mai bine decât în Los Angeles

10 Ian 2019   •   11:58
Acesta este orașul din România unde se trăiește mai bine decât în Los Angeles

Bucureștiul se clasează pe locul 168 dintr-un total de 226 în topul celor mai bune orașe din lume, din punct de vedere al nivelului de trai. 

Capitala este surclasată chiar și de Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, precum și de mai multe orașe din India. 

În privința costului vieții, Bucureștiul se situează pe locul 311 în topul celor mai scumpe 433 de orașe din lume. 

Clasamentul nivelului de trai compară 226 de orașe din lume, ținând cont de puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul, scrie libertatea.ro.

Potrivit studiului realizat de centrul Numbeo, pe primul loc în topul orașelor cu cel mai bun nivel de trai se situează Canberra. Capitala Australiei este urmată de Eindhoven (Olanda), Raleigh (Carolina de Nord, SUA), Adelaide (Australia), Zurich (Elveţia). 

Orașele din România se află aproape toate dincolo de jumătatea clasamentului. Cluj-Napoca este pe locul 106, Timişoara pe locul 126, Iaşi pe locul 143 şi Bucureşti pe locul 168. Clujul a devansat, însă, orașele americane Miami (108) și Los Angeles (113), conform studiului. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close