Antena 3 CNN Actualitate Social Psiholog cunoscut: ”Acesta este secretul tuturor celor care au afaceri de succes sau funcții de conducere”

Psiholog cunoscut: ”Acesta este secretul tuturor celor care au afaceri de succes sau funcții de conducere”

Secretul tuturor celor care au afaceri de succes este menținerea energiei constante. Dacă este să aruncăm o piatră în apă, ea ajunge mai departe sau mai aproape, în funcție de puterea cu care am aruncat-o.

Psiholog cunoscut: ”Acesta este secretul tuturor celor care au afaceri de succes sau funcții de conducere”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Mai 2020   •   17:11

Fix la fel se întâmplă și atunci când ne apucăm de un lucru: energia o măsurăm dacă am terminat ce ne-am propus, iar în timpul acțiunii, această crește, scade sau rămâne constantă. 

“Să presupunem că avem o idee sau, în speța de față, redeschidem o afacere sau diferite servicii pe care le oferim. Energia se măsoară în toate etapele planului, până la acțiunea finalizată a fiecărui punct din plan, iar toată acțiunea depinde de noi. Dar cum în multe din etapele planului mai depinde și de alții, de exemplu, să primim o hârtie de aprobare sau, în cazul de față – măsurile luate pe timpul pandemiei Covid-19, atunci energia noastră este consumată în așteptare, fapt care trage acțiunea în jos.

Aceste 2 acțiuni sunt: (1) activă – atunci când avem entuziasm, lucrurile merg ca pe roate, avem susținere, motivație, ne trezim dimineața, investim energia și resursele noastre și (2)  pasivă – atunci când așteptăm că alții să facă alte lucruri, când ne apucăm de o idee din plan și nu o susținem cum ne-am propus, când alții ne spun că nu va merge sau când nu avem banii exact cât ne trebuie să completăm o acțiune, când primim refuzul, când uităm, când ne luăm cu altele etc”, psihologul Alexandru Pleșa.

Continuarea pe Doctorul Zilei.

×
Subiecte în articol: secret psiholog
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close