Antena 3 CNN Actualitate Social Acestea sunt cele mai scumpe oraşe din lume. Unde se situează Bucureștiul

Acestea sunt cele mai scumpe oraşe din lume. Unde se situează Bucureștiul

Acestea sunt cele mai scumpe oraşe din lume. Unde se situează Bucureștiul
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Iul 2018   •   19:40

Patru din cinci cele mai scumpe oraşe din lume în care să trăieşti sunt din Europa. Dacă eşti în căutarea unei mese ieftine, cel mai bine ar fi să stai departe de Geneva, în acest an.

Oraşul elveţian este cel mai scump din lume în 2018 în ceea ce priveşte mâncarea, potrivit unui raport elaborat de compania financiară multinaţională UBS Group, unul dintre cei mai mari administrator de averi din lume. Cu toate acestea, locuitorii săi se bucură de cele mai mari venituri din cele 77 de oraşe studiate de UBS.

Un al doilea oraş elveţian, Zurich, s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce priveşte veniturile, însă este cel mai scump oraş, per ansamblu, dintre toate cele analizate. Alte două oraşe europene s-au situat în top 5. Pe locul trei se regăseşte Oslo, capitala Norvegiei, care este de asemenea pe locul trei în top oraşe cu calitate a vieţii bună, fiind urmat pe locul 4 de capitala Danemarcei, Copenhaga. Al cincilea cel mai scump oraş din lume este New York, potrivit adevarul.ro.

În ceea ce priveşte capitala României, Bucureşti, acesta se situează pe locul 66 în ceea ce priveşte preţurile. Dar cu toate că, în ceea ce priveşte nivelul veniturilor, ne situăm mai sus în clasament, pe locul 55, la puterea de cumpărare stăm mai prost, abia pe locul 67.
 

×
Subiecte în articol: orase
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close