Antena 3 CNN Actualitate Social Acuzaţii grave. Dezinfecţia contra pestei porcine se face cu apă, fără soluţie

Acuzaţii grave. Dezinfecţia contra pestei porcine se face cu apă, fără soluţie

Acuzaţii grave. Dezinfecţia contra pestei porcine se face cu apă, fără soluţie
05 Aug 2018   •   08:41

Un gălăţean acuză autorităţile din oraş că fac dezinfecţie contra pestei porcine doar de ochii lumii, el realizând un film pe care l-a postat pe facebook în care spune că la punctul de trecere bac dezinfecţia se face cu aer, nu cu apă şi soluţie cum ar trebui. DSVSA Galaţi respinge acuzaţiile.

Imaginile au fost surprinse de Cornel Grosu la punctul de trecere bac Galaţi-Tucea, pe malul gălăţean al Dunării, unde, la ieşirea de pe ponton, toate maşinile sunt dezinfectate cu o soluţie împrăştiată de doi salariaţi ai DSVSA, care au pompe.

Gălăţeanul care a filmat scena susţine că rezervoarele pompelor erau goale iar cei doi angajaţi ai DSVSA Galaţi mimau activitatea pentru care se aflau la punctul de trecere bac.

După ce imaginile au apărut pe facebook, conducerea DSVSA Galaţi a transmis că jetul de substanţă care iese din pompă este foarte fin şi nu poate fi văzut cu uşurinţă.

„Aş vrea din suflet să se privească cu atenţie şi să se interpreteze fiecare imagine cât se poate de corect. Nu vă spun că este o activitate uşoară. Toată complexitatea activităţii sanitare veterinare prin personal specializat şi pe segmentul securităţii alimentare necesită un efort foarte mare. Există posibilitatea ca în rezervor să existe o limită de soluţie dezinfectantă de nivelul unui centimetru, uitaţi-vă cu atenţie întotdeauna şi o să vedeţi că jetul din tubul pompei de dezinfecţie sau din atomizor este extrem de fin, de dispersat, aproape imperceptibil, greu de sesizat pe imagini”, a declarat, presei, directorul DSVSA Galaţi, Carmen Stroe

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: pesta porcina solutie apa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close