Antena 3 CNN Actualitate Social Acuzații grave la adresa Spitalului de Pediatrie din Ploiești. Ar fi diagnosticat greșit un copil de trei ani

Acuzații grave la adresa Spitalului de Pediatrie din Ploiești. Ar fi diagnosticat greșit un copil de trei ani

Acuzații grave la adresa Spitalului de Pediatrie din Ploiești. Ar fi diagnosticat greșit un copil de trei ani
Sursa foto: Sursă: Pixabay
21 Feb 2019   •   11:15

Caz revoltător în Prahova. O femeie a povestit pe contul de Facebook despre experiența neplăcută pe care a trăit-o la un spital din Ploiești, în data de 14 februarie. Mămica susține că băiețelul său de trei ani nu mai putea merge, după ce s-a lovit la picior, și  a mers cu el la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. 

Aici, prima dată i s-a pus diagnosticul „contuzie genunchi”, iar a doua oară nici măcar nu a mai fost consultat pentru că medicul de gardă nu putea fi deranjat de asistentă, spune ea. 

De fapt, copilul avea o fractură, diagnosticul corect fiindu-i stabilit de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, care i-au pus imediat piciorul în ghips. 

Pe lângă postare, aceasta a atașat și documente medicale, care să dovedească cele spuse de ea.

Spitalul dă vina pe mamă

În replică, conducerea Spitalului din Ploiești dă vina pe mamă și pe faptul că la radiografie nu s-a văzut nimic. Managerul spitalului, Cătălin Vișean, contactat de Observavor Ph.

"Mama s-a prezentat cu copilul care acuza dureri la picior joia trecută, la ora 16:00. Medicul era pe secție, așa că a citit rezultatul radiografiei efectuată copilului prin sistemul informatic pus la punct de noi tocmai pentru a scurta timpii de aștetare din UPU. Repet, copilului i s-a făcut o radiografie. Pentru că aceasta era neconcludentă i s-a recomandat mamei să revină cu pacientul pentru o nouă consultație luni, dimineață, între orele 9 și 12. Mama a venit seara, în jurul orei 20:00, când medicul respectiv nu mai era în spital. Prin urmare, nu a putut vedea pacientul. I s-a spus și atunci mamei că trebuie să vină când doctorița respectivă este de gardă. Fractura apare în urma unei contuzii. Din păcate, la radiografia efectuată la noi în spital nu s-a văzut fisura", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: Ploiești spital medic
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close