Antena 3 CNN Actualitate Social O adolescentă a fost la un pas de moarte din cauza unei provocări virale de pe TikTok

O adolescentă a fost la un pas de moarte din cauza unei provocări virale de pe TikTok

O provocare lansată pe TikTok ar fi putut avea urmări tragice pentru o adolescentă din Spania. Fata a fost împinsă de prietenele ei de pe trotuar, pe carosabil, chiar în fața unei mașini.

O adolescentă a fost la un pas de moarte din cauza unei provocări virale de pe TikTok
de Maria Zărnescu    |    05 Iun 2021   •   16:42

Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil, iar ulterior a fost postat în mediul online. Gestul a fost o încercare de a câștiga o provocare virală, devenit de curând extrem de populară pe rețelele de socializare.

Această provocare prevede ca o persoană să fie împinsă pe stradă, dar de către necunoscuți.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și precizează că aceste provocări sunt extrem de periculoase pentru viața adolescenților.

"TikTok încurajează realizarea de conținut și copilul poate răspunde la videoclipuri. În propriile capturi video apărea această dorință de a face un conținut mult mai mare, iar acest lucru doar pentru a genera popularitate, iar dacă popularitatea nu se vede, atunci participând la aceste provocări, poate apărea și pericolul.

Părintele trebuie să învețe copilul cum să folosească internetul și dacă este nevoie să se folosească acesta pentru a dezvolta talentele. Trebuie să fie monitorizați și mai ales să li se explice care sunt pericolele și ce se poate întâmpla.

Copilul trebuie să înțeleagă că internetul nu face parte din viața reală, iar timpul în fața calculatorului trebuie să fie cât mai redus", a explicat psihologul Elena Gorjanu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: provocare moarte adolescenta masina
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close