Antena 3 CNN Actualitate Social Adrian Criț anunţă câte solicitări de angajare a primit STB în ultimele 24 de ore, după ce a ameninţat greviştii cu concedierea

Adrian Criț anunţă câte solicitări de angajare a primit STB în ultimele 24 de ore, după ce a ameninţat greviştii cu concedierea

Directorul STB, Adrian Criţ, a susţinut marţi o conferinţă de presă, la finalul conflictului de muncă ce a paralizat Capitală pentru cinci zile.

Adrian Criț anunţă câte solicitări de angajare a primit STB în ultimele 24 de ore, după ce a ameninţat greviştii cu concedierea
de Dana Musceleanu    |    25 Ian 2022   •   10:58

"După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala şi a provocat daune financiare masive Societăţii de Transport Bucureşti, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de cetăţenii din zona metropolitană Bucureşti-Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă. Angajaţii noştri au înţeles că trebuie să respecte legea şi cetăţeanul", a subliniat directorul STB.

Adrian Criţ a promis îmbănătăţirea transportului bucureştean, dar şi pedepsirea celor ce se fac vinovaţi de "grevă ilegală". 

"Cu angajaţii STB care au revenit la locurile de muncă vom reforma transportul public. Vom desfăşura activitatea pentru oameni, nu împotriva lor.  Cu cei care nu şi-au respectat şi au declanşat această grevă ilegală vom lua măsurile de rigoare, atât cele ce rezultă din regulamentul intern, cât şi din legile penale. Punem interesul Bucureştiului pe primul loc.", a declarat Adrian Criţ, a cărui demisie a fost una din principalele cerinţe ale angajaţilor care au declanşat conflictul de muncă. 

"Anumite chestiuni nu vor ieşi la suprafaţă niciodată"

Directorul STB a refuzat să spună cum a reuşit să îi determine pe angajaţi să pună capăt grevei, ce le-a oferit de au ieşit pe traseu deşi iniţial anunţaseră că protestul va continua şi marţi.  

"Credeţi-mă că în arta negocierii există anumite chestiuni care nu vor ieşi la suprafaţă niciodată.", a declarat Adrian Criţ. 

290 de candidaţi în doar 24 de ore

Cu privire la impactul anunţului de angajare de şoferi, lansat ieri de STB, Criţ a anunţat că au fost multe solicitări. 

„În momentul de față, sunt foarte multe solicitări de angajare, urmare a anunțului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, în timp ce ieri erau 230, la sfârșitul zilei. Acum sunt 290 de solicitări“, a precizat Adrian Criț.

Greva STB s-a încheiat! Transportul public a fost reluat la capacitate maximă

 

 

×
Subiecte în articol: STB Adrian Criţ accident în Bucureşti
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close