Antena 3 CNN Actualitate Social Adrian Năstase, despre suspendarea președintelui Iohannis: Inițierea suspendării ar fi utilă pentru a obține un nou aviz de la CCR împotriva unui candidat

Adrian Năstase, despre suspendarea președintelui Iohannis: Inițierea suspendării ar fi utilă pentru a obține un nou aviz de la CCR împotriva unui candidat

Adrian Năstase, despre suspendarea președintelui Iohannis: Inițierea suspendării ar fi utilă pentru a obține un nou aviz de la CCR împotriva unui candidat
21 Oct 2019   •   17:34

Adrian Năstase a vorbit despre declarația Vioricăi Dăncilă cu privire la suspendarea președintelui României. Fostul premier susține că inițierea suspendării ar fi utilă pentru a obține un aviz de la Curtea Constituțională, astfel CCR ar spune că un candidat a încălcat Constituția României.

”Inițierea suspendării ar fi utilă pentru a obține un nou aviz de la CCR împotriva unui candidat, iar apoi procedura ar fi oprită”, se arată în punctul de vedere transmis de Adrian Năstase pentru Antena 3.

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

”În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.”, se arată în Constituție.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close