Antena 3 CNN Actualitate Social Analist financiar, soluţii pentru Guvern: "Statul ar putea reduce din această fiscalitate dacă vrea întradevăr să ajute populaţia şi companiile"

Analist financiar, soluţii pentru Guvern: "Statul ar putea reduce din această fiscalitate dacă vrea întradevăr să ajute populaţia şi companiile"

Guvernul ia în considerarea plafonarea preţurilor la carburant, potrivit unor surse politice. În prezent, costul benzinei se apropie de 7 lei pe litru. Adrian Negrescu, analist financiar, a comentat acest demers şi a venit cu o soluţie care ar putea fi aplicată şi la energie, gaze sau alimente.

Analist financiar, soluţii pentru Guvern: "Statul ar putea reduce din această fiscalitate dacă vrea întradevăr să ajute populaţia şi companiile"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    03 Feb 2022   •   17:03

Întrebat cât de aplicabilă este plafonarea prețului carburantului şi în România, Adrian Negrescu, analist financiar, a spus:

„Puţin probabilă în condițiile în care aproape 70% din necesarul de petrol care se rafinează în România vine din import. Cum ar fi să plafonezi preţurile de la importatori, în condițiile în care preţul petrolului creşte de la o zi la alta.

Este o misiune aproape imposibilă! Pentru că sunt contracte în derulare de livrări de rafinare, este imposibil pentru că statul nu are bani. Statul nu are bani pentru energie şi gaze dapăi pentru petrol.

„Statul ar putea reduce din această fiscalitate dacă vrea să ajute populaţia şi companiile"

Soluția este să mai reduci din taxele plătite către stat. Statul ar putea reduce din această fiscalitate dacă vrea întradevăr să ajute populaţia şi companiile în această perioadă plină de provocări. Aceeași soluţie este şi pentru energie şi pentru gaze unde pot fi reduse taxele percepute de stat.

„Din aceşti bani statul îşi face bugetul, cu ei raportează acele creşteri economice care nu se văd în viaţa noastră a tuturor"

Dar are statul în acest moment interesul să reducă aceste preţuri în condițiile în care trăiește din aceşti bani. Din aceşti bani statul îţi face bugetul, cu aceşti bani statul raportează acele creşteri economice care nu se văd, de fapt, în viaţa românilor, a companiilor în viaţa noastră a tuturor. Asta este soluția.

„Intrăm într-un cerc vicios din care nu putem ieşi decât prin această soluţie fiscală"

Da, mai avem rezerve de petrol dar în momentul în care vii cu astfel de măsuri care plafonează piaţa de unde să mai aibă cei care extrag petrol gaze să mai aibă bani de investiții pentru a crește producția. Intrăm într-un cerc vicios din care nu putem ieşi decât prin această soluţie fiscală.

Statul să îşi mai ia puțin din punct de vedere fiscal mâna de pe acest industrii care afectează viaţa noastră a tuturor", a spus Adrian Negrescu, analist financiar la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Adrian Negrescu analist financiar
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close