Antena 3 CNN Actualitate Social Adrian Streinu-Cercel, despre evoluția coronavirusului în România: Important e să depistăm repede persoanele

Adrian Streinu-Cercel, despre evoluția coronavirusului în România: Important e să depistăm repede persoanele

Adrian Streinu-Cercel a vorbit în exclusivitate, la Punctul de Întâlnire, despre evoluția coronavirusului în România. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat că virusul se transmite foarte ușor, iar cel mai probabil vor mai fi cazuri. Cel mai important este să se descopere persoanele cât mai repede.

Adrian Streinu-Cercel, despre evoluția coronavirusului în România: Important e să depistăm repede persoanele
27 Feb 2020   •   20:11

”Vorbim de o persoană care e purtătoare, un om sănătos, nu putem spune că e pacient. Purtătorul e cel care poate da cel mai ușor virusul în stânga și dreapta, pentru că nu are simptome.

Noi îl monitorizăm în fiecare zi. Purtătorul infectat a luat virusul prin contact direct. L-a luat de la persoana care a venit în România. Șansele ca România să rămân cu un singur purtător sunt mici. 

Important e să descoperim fiecare pacient cât mai repede. Virusul se transmite foarte ușor. Rata de mortalitate e mică și nu se compară cu gripa.”, a declarat Cercel.

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close