Antena 3 CNN Actualitate Social Agresorii vor fi monitorizaţi prin brățări cu GPS. Camera Deputaţilor a votat în unamitate proiectul de lege

Agresorii vor fi monitorizaţi prin brățări cu GPS. Camera Deputaţilor a votat în unamitate proiectul de lege

Camera Deputaţilor a adoptat în unanimitate proiectul de lege prin care agresorii vor fi monitorizaţi prin GPS cu ajutorul unor brăţări electronice.

Agresorii vor fi monitorizaţi prin brățări cu GPS. Camera Deputaţilor a votat în unamitate proiectul de lege
de Ruxandra Rădulescu    |    22 Apr 2021   •   13:41

Parlamentul a  votat miercuri cu unamitate proiectul de lege prin care persoanele condamnate vor fi monitorizate cu un dizpozitiv electronic, cu GPS.  Brățările "cu cip" care vor urmări locația agresorilor, vor fi montate la gleznă, iar în cazurile speciale în care acest fapt nu este posibil, dispozitivele vor fi montate la încheietura mâinii. 

”Legea vine în sprijinul victimelor, lăsate până acum singure în fața agresorului, va ajuta victimele violenței domestice care trec prin cea mai periculoasă perioadă, cea care urmează momentului în care denunță agresorul”, a declarat deputattul USR PLUS Iulian Lorincz, pentru Agerpress.

30% dintre ordinele de restricție sunt încălcate

Potrivit statisticilor în 2020, judecătorii au emis la nivel național 8.210 de ordine de protecție. Dintre acestea, 30% au fost încălcate, un procent care se menține de patru ani. 

Această măsură vine și în contextul în care, în perioada pandemiei, cazurile de violență domestică s-au înmulțit considerabil.  Leagea constituie o premieră pentru România care, până la acest moment, nu dispunea de o procedură standard de monitorizare a ordinelor de restricție.

Polițiștii rugau victimele să îi anunțe atunci când agresorul se apropia de ele, o măsură care nu le proteja pe acestea de posibile acțiuni violente din partea condamnatului. 

 

×
Subiecte în articol: proiect lege agresori violenta domestica

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close