Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă APC. Produse retrase din supermarketuri din cauza unei substanţe pshihoactive

Alertă APC. Produse retrase din supermarketuri din cauza unei substanţe pshihoactive

Două produse cu o concentrație foarte mare de THC, o substanță activă din marijuana, au fost retrase de pe rafturile unui mare lanț de supermarketuri din țară. Este vorba despre un ceai dar și despre un sortiment de ulei.

Alertă APC. Produse retrase din supermarketuri din cauza unei substanţe pshihoactive
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    27 Aug 2021   •   16:25

Produsele au fost depistate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor (APC) care a anunţat că a depus o plângere la DIICOT pentru a se stabili cum a ajuns această substanță în produsele alimentare.

„Este vorba despre o substanță psihotropă numită tetrahidrocanabinol descoperită la două produse comercializate într-un lanț de magazine. Mai exact, într-un ceai de cânepă și într-un ulei bio de cânepă presat la rece. Este o substanță psihotropă care este interzisă să fie folosită în compoziția produselor alimentare", a spus la Antena 3, Costel Stancu, preşedintele APC.

„Substanța rămâne în organism 28 de zile”

„Este un risc pentru sănătate. Substanța creează confuzie, stări delirante. Substanța rămâne în organism 28 de zile. În cazul în care un conductor auto a consumat acest produs şi la un drug test i se identifică această substanță în salivă riscă închisoarea de la 2 la 7 ani. Este foarte grav ce se întâmplă", a mai spus Costel Stancu, preşedintele APC, care a subliniat că, din păcate, activitatea ANSVSA cu privire la supravegherea pieței de produse alimentare în vederea prevenirii comercializării unor produse alimentare care conțin substanțe interzise de legislația europeană este inexistentă.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close