Antena 3 Actualitate Social Alertă de avalanşe! Meteorologii avertizează că stratul de zăpadă este instabil

Alertă de avalanşe! Meteorologii avertizează că stratul de zăpadă este instabil

14 Dec 2018   •   16:16
Alertă de avalanşe! Meteorologii avertizează că stratul de zăpadă este instabil
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Meteorologii anunţă că riscul producerii unor avalanşe în zona înaltă a munţilor Făgăraş şi Bucegi este însemnat, deoarece stratul de zăpadă este instabil.

Potrivit meteorologilor, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş şi în Munţii Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei - risc însemnat.

Meteorologii anunţă temperaturi între minus 17 grade şi minus 13 grade la altitudini de peste 1.800 de metri, vânt, ninsori, şi ceaţă. De vineri seara, vremea va deveni închisă şi în întreaga zonă montană se vor semnala ninsori moderate cantitativ şi se va depune un strat nou de zăpadă, care poate atinge 20-25 centimetri în zonele înalte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 70-90 kilometri pe oră pe creste, viscolind sau spulberând zăpada. Temporar se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură pe creste. Temperaturile vor ajunge la minus 12 grade, la altitudini mai mari de 1.800 de metri.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close