×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Alertă în magazine! Carne de la animale bolnave a ajuns pe rafturi

30 Ian 2019   •   14:03
Alertă în magazine! Carne de la animale bolnave a ajuns pe rafturi 16

Carne de vită de la animale bolnave a ajuns în farfuriile românilor! Autoritatea sanitară verifică acum amploarea acestei situaţii şi care este mai exact pericolul pentru sănătatea umană.

Scandalul a izbucnit la nivel european, după ce o anchetă jurnalistică a dezvăluit că în abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave, iar carnea acestora este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase. 

„Depinde de ce boli discutăm la animalele pe linie de sacrificare. Dacă afectează sănătatea omului, risc mare, dacă sunt de pe urma transportului, afectează bunăstarea anumalului și a caltiatii cărnii, dacă nu știm, nu putem evalua. Dacă avem animale moarte sau bolnave care se taie, nu are loc sângerarea, ca organele și carnea să se poată consuma. Sunt două pârghii de control, trebuie control administrativ și control la organe și carcase, deci medicul veterinar e implicat în lanțul de verificare a cărnii și pretabilitatii pentru consumul uman”, Dan Lescai, medic veterinar.

sati