Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă în Tulcea. Turiști amenințați cu arma în Delta Dunării

Alertă în Tulcea. Turiști amenințați cu arma în Delta Dunării

Alertă în Tulcea. Turiști amenințați cu arma în Delta Dunării
05 Iun 2019   •   08:58

Bărbatul acuzat că a amenințat un grup de turiști cu o armă de vânătoare, în localitatea Letea din Tulcea (în Deltă), a ajuns în fața magistraților, iar instanța de fond l-a condamnat la 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare. Dar decizia nu a fost definitivă, iar termenul la care se va judeca apelul a fost stabilit pentru data de 3.10.2019.

Nefericitul eveniment a avut loc în urmă cu câțiva ani, dar instanța de fond s-a pronunțat acum, în octombrie urmând a se judeca apelul. Mai exact, în august 2015, potrivit persoanelor vătămate din dosar, care se aflau în localitatea Letea în calitate de turiști, alături de copiii minori, in jurul orei 13.00, s-au întâlnit cu un bărbat care se afla într-o căruță și care i-a întrebat daca vor să facă o plimbare cu către Padurea Letea. 

Din declarațiile părților vătămate reiese faptul ca l-au întrebat cat i-ar costa călătoria, bărbatul spunându-le că îi costă 4 lei de persoana dus-întors. La întoarcere i-au dat acestuia suma de 24 lei, aferentă plimbării a 6 persoane, doar că localnicul a devenit recalcitrant, a început să se certe cu ei cerându-le suma de 240 lei, întrucat plimbarea ar fi costat 40 lei de persoană, suma cu care grupul lor nu a fost de acord, plecând la magazinul din localitate. În continuarea declarațiilor , persoanele audiate au menționat că, la un moment dat, au auzit două focuri de armă, cărora nu le-au dat importanță, scrie cancan.ro. 

Ajungând la locuința unde erau cazați, dupa alte 10 minute în fata porții a venit cu căruta localnicul supărat care le-a cerut diferența de bani și, primind iar un refuz , a început să-i jignească și să-i înjure. Dar a revenit la poarte curții unde ei se aflau și de această dată părea în stare avansată de ebrietate, cerându-le diferența de bani . Fiind refuzat și de această dată, a scos din caruță o armă de vânătoare care era montată, a introdus două cartușe în țevi, a armat-o și a început să le adreseze injurii, cuvinte jignitoare și vulgare precum și amenințări cu violența , după care a sprijinit arma pe gard, îndreptata cu țevile către întregul grup. Aceștia au fugit pe unde au apucat, iar una dintre persoane s-a dus la autorul faptei și i-a dat suma de 100 lei, comunicându-i că aceia sunt toți banii pe care îi au. 

A luat banii și a plecat de la fața locului, luând și arma cu el. Audiat în cauză, inculpatul a precizat că a avut niște neînțelegeri cu un grup de turiști, care "și-au bătut joc de el" întrucât au tăiat un zero din suma asupra căreia s-au înțeles, însă apoi nu-și mai aduce ce a făcut pentru că a băut de supărare. Menționăm că bărbatul avea permis de port armă, fiind vânător. Acum urmează apelul

×
Subiecte în articol: Tulcea turisti arma Delta Dunarii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close