Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă la o maternitate din România. Bebeluși morți din cauza unei bacterii contactate în spital

Alertă la o maternitate din România. Bebeluși morți din cauza unei bacterii contactate în spital

Alertă la o maternitate din România. Bebeluși morți din cauza unei bacterii contactate în spital
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Noi 2017   •   10:24

Consilierul județean PMP, Marian Uscatu a solicitat, public, înființarea unei comisii care să analizeze situația de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă”.

Consilierul susține că în cursul lunii noiembrie, la spital au avut loc o serie de incidente care au condus la decesul mai multor nou-născuti.

Nou născuții erau internați la secția de Terapia Intensivă. Cei doi bebeluși erau infectați cu bacilul Klebsiella.

Copiii erau născuţi prematur, unul dintre ei având 1.100 de grame, iar celălalt 1.700 de grame, ambii provenind din mame cu hipertensiune arterială, fiind încă de la naştere cu un risc crescut, informează europafm.ro.

Aceştia se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul maternităţii, fiind dependenţi de aparatele de ventilaţie, oxigen, de alimentaţie pe venă şi prin gavaj. Medicii spun că, fiind prematuri, aveau un risc crescut de apariţie a infecţiilor, fiind vorba despre un sistem imunitar slab dezvoltat.

De asemenea, deşi erau în acelaşi salon, era puţin probabil ca infecţia să se fie transmis de la unul la celălalt, fiind poziţionaţi în zone diferite.

×
Subiecte în articol: maternitate România bebelusi ancheta bacterii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close